L’Escola Lurdes surt com a notícia al Full informatiu del Camí escolar, espai amic de l’Ajuntament de Barcelona. (veure noticia)

Durant la setmana de la mobilitat 2018 l’alumnat de l’Escola Lurdes hem fet una sèrie de recorreguts per explorar i conèixer l’entorn més proper a l’escola, utilitzant l’eina del quadern de camp. Els DELEGATS VERDS prenen protagonisme, ja que han estat ells els responsables de traslladar la informació a la resta de companys sobre quins són els recorreguts i sobretot quins són els objectius que volem treballar amb aquesta sortida.

Cada curs ha realitzat un recorregut diferent que acabava en alguna plaça, parc o jardí de la zona.

 • El recorregut de 1r ha acabat en la plaça de Gal·la Placídia on hem esmorzat i conversat sobre tot allò que hem anat observant al llarg del camí!
 • El recorregut de 2n ha finalitzat en la placeta de Sant Miquel. Dins les aules també hem conversat sobre com arribava cadascú a l’escola, si caminant, en bicicleta o patinet, amb transport públic, amb cotxe, etc. Cada nen i nena s’ha afegit al mitjà corresponent…i estem satisfets amb el resultat!!
 • Els recorreguts de 3r acaben en la plaça del Sol, a la que hem arribat observant els plànols i orientant-nos. Durant el recorregut hem trobat un altre camí escolar i hem pres anotacions al nostre quadern de camp.
 • El recorregut de 4t acaba en la plaça de la Virreina. Seguim amb els ulls ben oberts, descobrint detalls…i prenent notes!
 • El recorregut de 5è acaba en el Parc Moragues. Pel camí entrem i coneixem alguns establiments que ens podrien ajudar en el camí escolar! Una vegada a l’escola posem en comú tota la informació i endrecem les idees.
 • El recorregut de 6è acaba en el Parc d’Enric Sagnier. Ens organitzem per grups i ens orientem en el plànol, observem quin és el nostre recorregut, i comencem! Durant el recorregut parlem i decidim entre totes i tots.

I després ordenem la informació, ens escoltem els uns als altres, aprenem tots de tots, aclarim dubtes. Ara som més conscients de com és el nostre entorn més proper, dels seus punts forts i els seus punts febles, i sabem que les nostres idees poden ajudar a millorar.

Contacta


  Formulario Lateral
  close slider

   Contacta amb l'Escola Lurdes

   Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.