En motiu de la Diada Internacional de la Dona Treballadora, des de la Comissió de Gènere de l’AFA es va proposar fer un taller de cartellisme per tal de visibilitzar les fites assolides per dones al llarg de la història.

Els alumnes de cinquè i els seus mestres vam tenir el privilegi d’assistir a una presentació on es posava de manifest la necessitat d’aquesta visibilització per tal de compensar el biaix pel qual molts dels assoliments de les dones han estat usurpats, transferits, silenciats o tinguts en compte, només després de comparar-los amb els d’un home. 

Per tal de donar veu a algunes d’aquestes dones, cada alumne va rebre l’encàrrec de preparar un pòster sobre una dona que hagués aconseguit una fita històrica en el seu ram: científiques, escriptores, investigadores, esportistes i un llarg etcètera. En van sobrar i tot.

Al pòster havia d’aparèixer el nom, una imatge representativa de la persona o de la seva aportació a la història i una frase seva que enviés un missatge significatiu.

Amb totes elles hem muntat una exposició al rebedor de l’escola per tal que tots els alumnes puguin gaudir-la i conèixer aquests referents. També n’hem posat una petita mostra a l’aparador de Via Augusta (on estava ubicat el pessebre) i, us convidem a veure tots els cartells que han fet en aquesta galeria d’imatges que us convidem a explorar. Desitgem que us agradi.

Contacta


    Formulario Lateral
    close slider

      Contacta amb l'Escola Lurdes

      Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.