Com ja sabeu, el recapte d’aliments de l’escola ha estat tot un èxit. Enguany hem recaptat més de 1600 quilos, i hem superat amb escreix el nostre objectiu inicial. La Parròquia de Sant Ildefons i l’Associació Mar Endins ens ha traslladat un missatge d’agraïment molt sentit i sincer. Gràcies al nostre gran esperit solidari, hem pogut ajudar a aquells que més ho necessiten, especialment en aquestes dates, on de manera injusta, les desigualtats es fan més grans. Ha sigut una experiència molt enriquidora per tots i totes nosaltres, i sobretot pels nens i nenes de 5è, ja que ho han viscut d’una manera molt intensa, esforçant-se i implicant-se de valent durant totes les fases i etapes del característic procés de recapte d’aliments.

En la primera d’aquestes fases, la Montserrat: creadora i fundadora de l’Associació Mar Endins, i l’Elisa: representant de l’AFA Solidària i vinculada a la Parròquia de Sant Ildefons, van visitar l’escola per explicar-nos detalladament quina és la seva missió social, i ens van conscienciar de la gran oportunitat que tenim com a societat de poder ajudar a aquelles persones que més ho necessiten amb productes de primera necessitat. En aquella xerrada, també ens van informar dels aliments que podíem portar, i quins no eren recomanables per la seva durada de caducitat.

Posteriorment, els alumnes de 5è van anunciar que s’iniciava “El Gran Recapte” voltant per totes les classes de l’escola, explicant detalladament i d’una manera molt visual el missatge solidari que volíem traslladar a tots els alumnes per animar-los a participar. A més a més, els infants també van dibuixar i pintar uns rètols molt atractius per posar a les caixes que ens servirien per recollir els aliments a les diferents entrades de l’escola, on hi havia diferents grups de pares i mares i alumnes per dia i espai per engrescar de bon matí a les famílies i els nens i nenes que començaven la seva jornada escolar.

Cada dia es traslladaven les caixes a l’interior de l’escola, on mestres, alumnes i famílies es distribuïen les tasques de recollida i s’organitzaven logísticament per empaquetar d’una manera equilibrada els diferents espais que s’omplien d’aliments, al mateix temps que anotàvem al full de registre els quilos que es rebien a la sala. Al final de cada jornada, es feia el recompte, i així successivament, fins que va arribar el darrer dia, on vam arribar a superar els 1600 quilos. Tots i totes nosaltres vam finalitzar aquesta gran obra molt contents i realitzats, i un cop més vam demostrar que l’ajuda, l’estima, el respecte i l’altruisme són valors que han de prevaldre per fer d’aquest món, un món més just i solidari.

Finalment, la Montserrat i l’Elisa van visitar l’escola un cop més per agrair-nos la gran tasca que vàrem fer tots plegats, però va ser un agraïment recíproc, ja que gràcies a les seves propostes i missions podem ajudar a gent vertaderament necessitada. Els alumnes van preparar una postal signada amb la fotografia de les dues classes de 5è per obsequiar-les, valorant les seves iniciatives i els seus esforços durant tot aquest procés. Amb elles també va venir a visitar-nos el Williams, un noi ghanès que va fugir de la pobresa i les dificultats del seu país, arriscant la seva vida creuant l’Atlàntic per aconseguir arribar a una nova terra que li brindés noves oportunitats per poder ajudar a la seva família. El seu testimoni ens va commoure i emocionar, i la seva interacció amb els nens i nenes va mostrar un cop més la gran sensibilitat, curiositat i generositat que tenen els nostres infants.

MOLTES GRÀCIES a tothom per fer-ho possible!

Contacta


    Formulario Lateral
    close slider

      Contacta amb l'Escola Lurdes

      Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.