El recapte d’aliments de l’escola ha estat tot un èxit. Enguany hem superat el nostre objectiu inicial. La Parròquia de Sant Ildefons i l’Associació Mar Endins ens ha traslladat un missatge d’agraïment molt sentit i sincer. Gràcies al nostre gran esperit solidari, hem pogut ajudar a aquells que més ho necessiten, especialment en aquestes dates, on de manera injusta, les desigualtats es fan més grans. Ha sigut una experiència molt enriquidora per tots i totes nosaltres, i sobretot pels nens i nenes de 5è, ja que ho han viscut d’una manera molt intensa, esforçant-se i implicant-se de valent durant totes les fases i etapes del característic procés de recapte d’aliments.

En la primera d’aquestes fases, la Montserrat: creadora i fundadora de l’Associació Mar Endins, i l’Elisa: representant de l’AFA Solidària i vinculada a la Parròquia de Sant Ildefons, van visitar l’escola per explicar-nos detalladament quina és la seva missió social, i ens van conscienciar de la gran oportunitat que tenim com a societat de poder ajudar a aquelles persones que més ho necessiten amb productes de primera necessitat. 

Posteriorment, els alumnes de 5è van anunciar que s’iniciava “El Gran Recapte” voltant per totes les classes de l’escola, explicant detalladament i d’una manera molt visual el missatge solidari que volíem traslladar a tots els alumnes per animar-los a participar. A més a més, els infants també van dibuixar i pintar uns rètols molt atractius per posar a les caixes que ens servirien per recollir els aliments a les diferents entrades de l’escola, on hi havia diferents grups de pares i mares i alumnes per dia i espai per engrescar de bon matí a les famílies i els nens i nenes que començaven la seva jornada escolar.

Cada dia es traslladaven les caixes a l’interior de l’escola, on mestres, alumnes i famílies es distribuïen les tasques de recollida i s’organitzaven logísticament per empaquetar d’una manera equilibrada els diferents espais que s’omplien d’aliments, al mateix temps que anotàvem al full de registre els quilos que es rebien a la sala. Al final de cada jornada, es feia el recompte, i així successivament. Tots i totes nosaltres vam finalitzar aquesta gran obra molt contents i realitzats, i un cop més vam demostrar que l’ajuda, l’estima, el respecte i l’altruisme són valors que han de prevaldre per fer d’aquest món, un món més just i solidari.

Finalment, la Montserrat va visitar l’escola, juntament amb tres nois, els quals ens van explicar les condicions desfavorables del seu país i tot el que van haver de lluitar per ajudar a la seva família. Veritablement, el seu testimoni ens va commoure i emocionar, i la seva interacció amb els nens i nenes va mostrar un cop més la gran sensibilitat, curiositat i generositat que tenen els nostres infants.

MOLTES GRÀCIES, de tot cor, a tothom per fer-ho possible! Ens sentim molt orgullosos de les famílies de Lurdes perquè sempre que poden estan disposades a ajudar!

Contacta


    Formulario Lateral
    close slider

      Contacta amb l'Escola Lurdes

      Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.